"U Hrvatskoj su nekretnine skupe, kupite otok!"

"U Hrvatskoj su nekretnine skupe, kupite otok!"

HRVATSKA za Britance nije više samo nezaobilazna turistička destinacija - oduševljeni prirodnim ljepotama koje su ovdje zatekli, uvrstili su Hrvatsku i na listu zemalja u kojima se isplati kupiti nekretninu. Naravno, "isplativost" se u ovom slučaju ne odnosi na cijenu.

Vodeći međunarodni časopis za prodaju nekretnina, Homes overseas, navodi kako "kupnja nekretnine u Hrvatskoj i nije ono što će većini britanskih ulagača odmah pasti napamet", no kako je "uz blagu klimu, tisuće kilometara obale koja se proteže uz Jadransko more te nebrojeno mnogo otoka, još bezbroj razloga da se kupnja nekretnine u Hrvatskoj uzme u obzir".

"Istru - poluotok na sjeverozapadu Hrvatske, često se zbog izgleda krajolika opisuje kao `novu Toskanu`. Baš kao i u talijanskoj pokrajini ondje su planine ispod kojih se nalazi prekrasna obala. To je jedna od top hrvatskih lokacija za kupnju nekretnina. Još jedan plus je dobra povezanost s inozemstvom - zrakoplovnim letovima iz Pule ili iz Venecije i Trsta u susjednoj Italiji", stoji u preporuci.

"Niže uz obalu, nalazi se Kvarner. Opatija je možda i najpoznatija destinacija na tom dijelu obale. Mnoge poznate ličnosti ondje posjeduju nekretnine. Još malo južnije nalazi se Dalmacija. Brojne marine koje se nalaze duž obale čine Hrvatsku izvrsnom destinacijom za jedriličare, a gradovi poput Splita i Dubrovnika također su privukli pažnju stranih ulagača u nekretnine", dodaje se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska onim istinskim ulagačima nudi i nesvakidašnju priliku - kupnju cijelog otoka"

Homes overseas navodi kako je među stranim ulagačima izrazito popularna i kupnja nekretnina na hrvatskim otocima. "Od 1.185 otoka koji se nalaze duž hrvatske obale, trenutno ih je samo nešto više od 60 naseljeno. Brač je raj za ljubitelje vodenih sportova, a Hvar je jedna od najluksuznijih otočkih destinacija", stoji u preporuci te se dodaje kako Hrvatska onim istinskim ulagačima nudi i nesvakidašnju priliku - kupnju cijelog otoka. "Neki od mnogobrojnih otočića su povremeno na prodaju", navodi se.

"Iako kupnja nekretnine u Hrvatskoj može biti znatno skuplja nego u ostalim istočnoeuropskim destinacijama, prirodne ljepote i obala koja ostavlja bez daha, zasigurno je stavljaju na listu destinacija koje treba ozbiljno razmotriti", dodaje se.

I.M.
Foto: HR Foto

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara