KORONAVIRUS

U Hrvatsku stigao kineski brod s opremom za Pelješki most. Na njemu je 22 ljudi

U Hrvatsku stigao kineski brod s opremom za Pelješki most. Na njemu je 22 ljudi
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

DANAS u ranim jutarnjim satima, oko 3:30, u luku Ploče stigao je brod iz Kine s 22 člana posade koji na gradilište Pelješkog mosta donose dizalice i opremu. Iskrcavanje opreme, prema ranijim najavama, trajat će oko dva tjedna.

Na brodu su, prema posljednjim informacijama, svi zdravi.

Prema planu, brod će na sidrištu ostati sve dok se ne riješe carinske i špediterske formalnosti oko tereta kojega vozi te će nakon toga biti otegljen na gradilište mosta u Komarnoj. Brod će uz pripadnike granične policije pregledati sanitarna inspekcija koja će ukoliko je sve u redu izdati potvrdu o zdravstvenoj ispravnosti te dopustiti istovar tereta.

Lučka kapetanija iz Ploča prva je obišla brod na sidrištu i nisu uočene nikakve nepravilnosti.

S obzirom da je brod iz Kine krenuo prije gotovo mjesec dana Županijski zavod za javno zdravstvo prati situaciju ali ne očekuju mogućnost pojave korona virusa među članovima posade. Osim toga, nitko od 22 mornara neće napuštati brod. Nakon što iskrcaju čelične konstrukcije u Komarnoj vraćaju se natrag u Kinu, piše Dubrovački vjesnik.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara