U HTZ-u izmislili radno mjesto pa zaposlili bivšeg glasnogovornika HDZ-a

U HTZ-u izmislili radno mjesto pa zaposlili bivšeg glasnogovornika HDZ-a
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

PROŠLOG tjedna doznali smo da se bivši glasnogovornik HDZ-a Ivan Jabuka, koji je nedavno podnio ostavku na tu funkciju, od 1. studenog zaposlio u Hrvatskoj turističkoj zajednici (HTZ). Posao je dobio u njihovom odjelu za odnose s javnošću, a sad doznajemo da prije njega na toj poziciji nije radio nitko.

>>Otkrivamo u kojoj se državnoj instituciji zaposlio bivši glasnogovornik HDZ-a

> Omiljeni HDZ-ov vaterpolist dobio posao u turističkoj zajednici. Reference? LOL

Služba za informiranje i odnose s javnošću prije njegovog dolaska imala je dvoje zaposlenih, a sad ih je troje.

U HTZ-u su odgovorili da je "internim aktima koji uređuju organizacijski ustroj i sistematizaciju radnih mjesta u Glavnom uredu HTZ definirano radno mjesto 'specijalist koordinator' kao stručno-specijalističko radno mjesto unutar organizacijskih jedinica, pa tako i unutar Stručne službe za informiranje i odnose s javnošću".

Povećao im se posao

Objasnili su nam da im se povećao obim posla te da su zato povećali broj zaposlenih u tom odjelu s dvoje na troje.

Nakon što je krajem listopada Jabuka objavio da odlazi s mjesta glasnogovornika HDZ-a, Index je doznao da se zaposlio u HTZ-u, i to od 1. studenog ove godine.

Bivši glasnogovornik HDZ-a tako je postao specijalist koordinator za odnose s javnošću unutar Službe za informiranje i odnose s javnošću HTZ-a.

U HTZ-u navode da je Jabuka odabran na natječaju koji je, istaknuli su, objavljen javno i transparentno na službenim internetskim stranicama Hrvatske turističke zajednice.

Karamarko postavio Jabuku na mjesto glasnogovornika HDZ-a

"Vrijeme je za okretanje nove stranice. Nije to neko dugo razdoblje, ali dovoljno da se vidi kako politika, njeni akteri i procesi funkcioniraju iz neposredne blizine. Sasvim dovoljno da se vidi i kako izgledaju mediji s druge strane ogledala", napisao je Ivan Jabuka na svojem Facebook profilu.

Na mjestu glasnogovornika HDZ-a Jabuka je proveo tri i pol godine. Na to ga je mjesto postavio bivši šef HDZ-a Tomislav Karamarko, 22. svibnja 2015.

Prije nego što je postao glasnogovornik HDZ-a, Jabuka je radio na HRT-u, gdje je uređivao i vodio središnji ''Dnevnik''. Završio je Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, smjer politologija, a nakon toga je karijeru započeo na Obiteljskom radiju te nastavio u Media Servisu, na RTL-u i HRT-u.

Prije nekoliko mjeseci u medijima se pisalo da će Jabuka postati glasnogovornik HEP-a, no umjesto na poslu u državnoj tvrtki, Jabuka je završio u državnoj instituciji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara