U humanitarnoj akciji skupljeno 400 tisuća kuna za Dom zdravlja u Metkoviću

U humanitarnoj akciji skupljeno 400 tisuća kuna za Dom zdravlja u Metkoviću
Foto: Institut za promicanje i razvoj Neretve

INSTITUT za promicanje i razvoj doline Neretve pokrenuo je ovog ljeta humanitarnu akciju "Veliko srce za djecu Neretve" i skupljeno je 400 tisuća kuna. 

Novac se skupljao za nabavu sanitetskog vozila za Dom zdravlja u Metkoviću te kardiotokografskog uređaja za rodilište u Domu zdravlja Metković.

Sredstva su predana ravnatelju Doma zdravlja Mihovilu Štimcu koji se svim Neretvanima i prijateljima Neretve zahvalio na akciji. 

"Sanitetsko vozilo i CTG uređaj će nam puno pomoći u pružanju kvalitetnije zdravstvene skrbi za našu djecu, roditelje i sve nas koji živimo u dolini Neretve. Svima koji su uplatili novac za ovu donaciju od srca hvala", rekao je Štimac. 

Nada Podnar, članica Instituta za promicanje i razvoj doline Neretve, rekla je kako je jako sretna ishodom akcije.

"Akciju 'Veliko srce za djecu Neretve' smo pokrenuli zbog zemljopisne odsječenosti i neodgovarajuće medicinske skrbi za stanovnike naše doline, kako bismo pacijentima omogućili brži put do bolnice. Obično mi Neretvani pomažemo drugima, a ovaj put je veliko srce zakucalo baš za naš kraj", rekla je Podnar. 

Uz ovu humanitarnu akciju, Neretvani već osmu godinu zaredom dijele mandarine siromašnima u Zagrebu. 

"Veseli nas podijeliti i naše mandarine potrebitima u Zagrebu. Ove godine doniramo im dvije tone, a dosad smo ukupno donirali više od 25 tona mandarina Zagrepčanima i socijalno osjetljivim skupinama u društvu", zaključila je Podnar. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara