U ilegalnom laboratoriju kod Garešnice nađena trava vrijedna milijun kuna

U ilegalnom laboratoriju kod Garešnice nađena trava vrijedna milijun kuna
Ilustracija: Davor Javorović/PIXSELL

BJELOVARSKO-bilogorska policija iz ilegalnog laboratorija na tavanu obiteljske kuće u okolici Garešnice zaplijenila je rekordnu količinu marihuane čija se vrijednost neslužbeno procjenjuje na milijun kuna.

Nađeno i oružje

Riječ je o čak 1600 sadnica, ali i 65 kilograma osušene te 50 kilograma vlažne marihuane, kao i tri decilitra ulja od kanabisa, rečeno je danas na tiskovnoj konferenciji bjelovarsko-bilogorske Policijske uprave.

U ilegalnom laboratoriju čija je vrijednost opreme, neslužbeno se doznaje, procijenjena na 200 tisuća kuna, pronađeno je i oružje - automatska puška s pripadajućih osam spremnika za streljivo, dvije ručno izrađene kubure i 139 komada streljiva različitog kalibra.

Hrvat, Srbin, Bosanac i dvoje Nijemaca

"Provedeno je kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim hrvatskim državljaninom, 44-godišnjim srpskim državljaninom, 37-godišnjim bosanskohercegovačkim državljaninom, 46-godišnjim njemačkim državljaninom i 43-godišnjom njemačkom državljankom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari", izjavio je voditelj Službe kriminalističke policije Goran Tomić.

Pronađeni predmeti koji su služili za uzgoj i preradu indijske konoplje u marihuanu i ulje od kanabisa bit će dostavljeni Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu na toksikološko, biološko i daktiloskopsko vještačenje.

Protiv svih petero osumnjičenih Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru podnesena je kaznena prijava, dok su oni predani pritvorskom nadzorniku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara