U Ini otkazi borcima za radnička prava, sindikati najavili "osvetnički pohod"

U Ini otkazi borcima za radnička prava, sindikati najavili "osvetnički pohod"

Foto: Hina

PREDSJEDNIK nedavno utemeljenog sindikata Nova Solidarnost Predrag Sekulić u utorak je upozorio na loše stanje u Ini koje se, kaže, očitava i u pritiscima na čelne članove toga sindikata.

Sekulić tvrdi da je čelnica sindikata Inaš Maja Rilović elektronskom poštom dala nalog direktoru Maloprodaje Ine Davoru Perušku i direktorici Ljudskih resursa Ine Vladimiri Senčar Perkov za kažnjavanje i "likvidaciju" neposlušnika iz Nove solidarnosti, koji je donedavno bio sindikalni povjernik Inaša.

Posljedica tog čina, koju potkrepljuje prijepisom poruka, jest pokretanje postupka otkazivanja ugovora o radu radniku maloprodaje Ivanu Plazaniću, ocu četvero malodobne djece, zbog korištenja službene mail adrese, protivno internim aktima Ine.

Okidač za "osvetnički pohod"

Prije petnaestak dana ista sudbina je zadesila i člana Radničkog vijeća Ine Ivicu Mikasa, hrvatskog branitelja i oca malodobnog djeteta, zbog njegove naglašene borbe za prava radnika Ine, te nakon dopisa Radničkom vijeću za opoziv predstavnice radnika u Nadzornom odboru Maje Rilović, što je bio okidač za "osvetnički pohod", tvrdi Sekulić.

Ta dva radnika su se usudila pisati o nepravilnostima, zakulisnim igrama i lopovluku u Ini, kaže se u priopćenju u kojem se poručuje da Nova solidarnost unatoč pritiscima neće šutjeti.

Branit ćemo svakog radnika, raskrinkati sve malverzacije i zaustaviti daljnje devastiranje bogatstva nacionalne naftne kompanije. Pri tome napominjemo kako smo spremni na sve akcije, pa i žrtvujući svoje zdravlje i radna mjesta, kako bi pokrenuli sve institucije u Hrvatskoj da započnu rješavati problematiku Ine, poručio je Sekulić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara