U iskakanju vlaka iz tračnica u Rumunjskoj 15 ozlijeđenih osoba

Tekst: I.Ka.
Foto: AFP

U ISKAKANJU vlaka iz tračnica na jugu Rumunjske ozlijeđeno je 15 osoba. U noći s nedjelje na ponedjeljak putnički vlak iskliznuo je iz tračnica. Vlasti su izjavile kako sumnjaju na kazneno djelo. "Nakon provedenih prvih istraga, čini se da je nesreća namjerno izazvana", kazao je ministar prometa Radu Berceanu, izvještavaju rumunjski mediji.

Vijci tračnica namjerno odvijeni?

Ministar je stigao na mjesto nesreće i izjavio kako su vijci tračnica odvijeni. U blizini mjesta nesreće pored tračnica pronađen je spremnik ulja koji je, pretpostavlja se, počiniteljima kaznenog djela služio za lakše odvijanje vijaka. Ministar je kazao kako je ovo učinio netko tko je znao kako se to radi da bi izazvao nesreću. Ovo je mogla biti kobna nesreća jer se u vlaku nalazilo 300 putnika od kojih je 15 lakše povrijeđeno.

Predstavnici sindikata zaposlenih na željeznici kao mogući uzrok nesreće spomenuli su loše tračnice i nedostatak osoblja. Na mjesto nesreće stigla je i policija koja je pomogla putnicima da se izvuku iz vlaka. Nesreća je uzrokovala zastoj u prometu vlakovima, a šteta se procjenjuje oko pet milijuna eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara