U Istri prvi put ove godine zabilježene temperature preko 30 °C

U Istri prvi put ove godine zabilježene temperature preko 30 °C

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

KAO što je jučer najavio meteorološki servis Severe Weather Europe, već danas došlo je do velikog porasta u temperaturi.

Tako su prve ljetne temperature zabilježene upravo danas.

Isto su potvrdila mjerenja IstraMeta i DHMZ-a koji su u Istri i na obali izmjerili temperature koje su mjestimice i prelazile 30 °C.

U Istri i preko 30 °C

Tako je meteorološki servis IstraMet u Istri zabilježio sljedeće temperature:Temperaturne vrijednosti više su od prosječnih vrijednosti za travanj i preko 10 °C  te su tako sličnije vrijednostima iz lipnja.

Visoke temperature i u Šibeniku i na Rabu

Visoke i za ovo doba godine neuobičajene temperature zabilježio je i DHMZ.

Ovo su temperature koje je u 15 sati zabilježio DHMZ, pa tako možemo vidjeti da je u Pločama izmjereno 29 °C, dok je u Šibeniku zabilježeno 29.5 °C.

Visoke temperature zabilježene su i u drugim mjestima na obali, primjerice na Rabu gdje je bilo 27.7 °C ili u Splitu gdje je bilo 27.1 °C. Rijeka se grijala na 27.8 °C.


Visoke temperature i širom Europe

Severe Weather javlja kako su danas širom Europe zabilježene visoke temperature te kako će toplo vrijeme u većini Europe potrajati do sredine sljedećeg tjedna, ali i kako će se u južnim dijelovima kontinenta zadržati sve do kraja mjeseca.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara