KORONAVIRUS U SVIJETU

U Italiji pada broj umrlih od koronavirusa

U Italiji pada broj umrlih od koronavirusa
Ilustracija: EPA

TALIJANSKA civilna zaštita je objavila da je u toj zemlji zabilježeno 130 novih smrtnih slučajeva od covida-19, 26 manje nego prethodnog dana, dok je broj novih slučajeva zaraze sa 642 jučer narastao na 652 danas.

Ukupan broj smrtnih slučajeva od izbijanja zaraze 21. veljače trenutno iznosi 32.616, priopćila je talijanska civilna zaštita, što je treći najveći broj u svijetu, nakon SAD-a i Velike Britanije.

Statističari međutim vjeruju da je Italija, kao i mnoge druge zemlje, bila pogođena značajno većom smrtnošću od virusa nego što to pokazuju službeni podaci jer mnogi umrli nikad nisu testirani na virus.

Šesti u svijetu po broju zaraženih

Studija koju je ovaj tjedan radio talijanski zavod za socijalnu skrb INPS pokazala je da je između 1. ožujka i 30. travnja zabilježeno gotovo 47.000 smrtnih slučajeva više nego u istim razdobljima između 2015. i 2019. godine. 

Od te brojke oko 28.000 smrtnih slučajeva su računati kao smrti od covida-19, što znači da ostaje nerazjašnjen višak od 19.000 smrtnih slučajeva. INPS kaže da je razumno pretpostaviti da se "veliki dio" ovih dodatnih smrti dogodio zbog koronavirusa.

Civilna zaštita je rekla da ukupan broj potvrđenih slučajeva u Italiji od početka zaraze iznosi 228.658, što je šesti po redu broj u svijetu, poslije SAD-a, Rusije, Španjolske, Velike Britanije i Brazila.

Trenutno je zaraženih 59.322, dok je taj broj dan ranije iznosio 60.960.

Danas je bilo 595 ljudi u intenzivnoj njezi, dok ih je dan ranije bilo 640. Od zaraženih, oporavljenih je 136.720, dok ih je dan ranije bilo 134.560.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara