U izlijetanju vlaka u Kongu najmanje 76 mrtvih, 400 ozlijeđenih

Tekst: Z.J./I.Ka.
Foto: AFP

U TEŠKOJ željezničkoj nesreći koja se u noći s ponedjeljka na utorak dogodila u Kongu poginulo je najmanje 76 ljudi. Nesreća se dogodila oko 60 kilometara od grada Pointe-Noire. Prema pisanju stranih medija, vlak je velikom brzinom uletio u zavoj i ispao iz tračnica na području između Bilinga i Čitondija. Prvi podaci govorili su o 60 mrtvih, dok je prema najnovijim podacima poginulo najmanje 76 osoba, potvrdila je tamošnja vlada. U nesreći je ozlijeđeno najmanje 400 osoba.

Pretpostavlja se da je do iskakanja vlaka došlo zbog loše održavane pruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranjeni i poginuli putnici prevezeni su u bolnice ili mrtvačnice u Pointe-Noireu. Prema riječima savjetnika ministra za promet Alphonsea Pepaa, koji je nesreću nazvao tragedijom, materijalna šteta je ogromna, a konačan broj poginulih i dalje nije poznat.

Željeznička pruga na kojoj se dogodila ova teška željeznička nesreća izgrađena je 1920. godine, dok je Kongo bio pod kolonijalnom francuskom vlašću. Gradili su je radnici na prisilnom radu, a nakon toga je pruga slabo održavana i nije obnavljana. Tijekom devedesetih godina prošloga stoljeća, za vrijeme građanskoga rata, pruga je bila kompletno zatvorena, a nakon toga se na njoj dogodio veći broj nesreća.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara