U Japanu pronađene još tri žrtve "deterdžent samoubojstva"

JAPANSKA policija potvrdila je pronalazak mrtvih tijela trojice muškaraca za koje se sumnja da su izvršili tzv. "deterdžent samoubojstva". Mrtva tijela pronađena su u automobilu parkiranom ispred jednog spa centra u Tamioki, sjeverno od Tokija.

Riječ je o posljednjem u nizu samoubojstava uzrokovanih udisanjem otrovnih plinova koji nastaju kao posljedica miješanja deterdženta s drugim kemikalijama, pri čemu se oslobađa otrovni plin hidrogen sulfid. Prema izvješćima lokalnih medija, u posljednjih mjeseca dana više od 60 ljudi se ubilo na ovaj način.

U zapadnom Japanu policija je pronašla mrtvog 21-godišnjeg mladića s vrećicom preko glave. Pored njegovog mrtvog tijela pronađene su vrećice s deterdžentom, a policija sumnja da se mladić ubio udišući otrovne plinove nakon miješanja deterdženta s kemikalijama.

Početkom svibnja policija je zatražila od vlasnika pojedinih internetskih stranica da maknu sadržaje s receptima za izradu smrtonosnih kemikalija. Osim što su opasni za osobu koja ih izrađuje, kombinacija kemikalija može uzrokovati veliku koncentraciju hidrogen sulfida koji pak može prouzročiti ozbiljna oboljenja.

I.K.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara