U jeku političke krize najmanje se gleda središnji Dnevnik HTV-a

U jeku političke krize najmanje se gleda središnji Dnevnik HTV-a

Ilustracija: Index/Facebook

JEDNA od najmanje gledanih informativno političkih emisija na nacionalnim televizijama je središnji Dnevnik HRT-a! Naime, jučerašnji podaci o gledanosti, do kojih smo došli, pokazuju kako je Dnevnik tek deseti po gledanosti od političkih emisija sa svega 4,8 posto AMR-a ili 18,9 posto SHR-a.

Središnju informativno političku emisiju Prisavlja u jeku najveće političke krize gledalo je 194 tisuće gledatelja. Tek za usporedbu u isto vrijeme Dnevnik Nova Tv imao je gotovo dva i pol puta više gledatelja i to njih 460 tisuća.

Od središnjeg Dnevnika bile su gledanije čak i Vijesti Nova Tv koje su išle u 23 i 20 sati!

Druga politička emisija po gledanosti u jučerašnjem danu bio je Podnevni Dnevnik HRT-a s 387 tisuća gledatelja, dok je emisiju Otvoreno gledalo 292 tisuće gledatelja.

Podsjetimo kako se HTV od 15. svibnja ponosi "najsuvremenijim i tehnološki najmodernijim Dnevnikom u Europi". U opremu je uloženo oko 6,8 milijuna kuna, a nadali su se da će im donijeti i veću gledanost. No, čini se da tehnološki make-over nije pratio i onaj ljudski. Na HTV-u je u posljednja dva mjeseca smijenjeno 73 ljudi.

AMR označava ukupan postotak osoba koji je gledalo navedenu emisiju, a SHR označava udio osoba koji su gledali emisiju, a da su imali upaljen prijamnik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara