U kanjonu Cetine pronađena strvina krave, a u jezeru kod Čakovca troje teladi

KRAVLJA strvina pronađena je sinoć u kanjonu rijeke Cetine kod mjesta Blata na Cetini, a jutros su pronađene i strvine troje teladi u jezeru nedaleko od hidroelektrane Čakovec, doznaje se od glasnogovornika Ministarstva poljoprivrede Mladena Pavića.

Po Pavićevim riječima veterinarski je nadzor kravlje strvine iz Cetine obavljen te su uzeti uzorci tkiva za analizu kako bi se utvrdilo je li zaražena kravljim ludilom.

Utvrđeno je kako je ušna identifikacijska markica s krave istrgnuta, no nedaleko od mjesta pronalaska, uz kolnik ceste D 62, pronađena je markica koja pripada drugoj životinji - teletu, što bi moglo olakšati utvrđivanje podrijetla krave.

Pod nadzorom veterinarskog inspektora kravu su iz provalije izvukli pripadnici Gorske službe spašavanja uz pomoć helikoptera HV-a te je prevezena u jednu klaonicu. Policija na mjestu pronalaska obavlja očevid i provodi istragu "ne bi li utvrdila povezanost sa slučajem kupnje krava iz Slavonije", rekao je Pavić.

Ministarstvo je, kako se doznaje od Pavića, jutros dobilo dojavu o pronalasku još triju strvina teladi i to u jezeru nedaleko od hidroelektrane Čakovec u Međimurju.

Pronašli su ih lovci koji pretpostavljaju da je telad bačena u tijeku noći. Uočeni su i tragovi traktorskih guma.

Policija obavlja očevid kako bi se utvrdili vlasnici i podrijetlo teladi te razlog zašto su bačeni, rekao je Pavić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara