U Karlovcu predstavljeni kandidati SDP-a u 7. izbornoj jedinici

SDP je danas u Karlovcu predstavio svoje kandidate u 7. izbornoj jedinici na kojoj je 14 kandidata, od kojih je dvoje nestranačkih te, na temeljem međustranačkog sporazuma, jedan član LSa.

Nositelj SDP-ove liste u 7. izbornoj jedinici Mato Crkvenac, rekao je da SDP očekuje u toj izbornoj jedinici najmanje pet mandata.

Na listi su, uz ostale, i Zdenko Franić, Boris Šprem, Milanka Opačić Nenad Stazić, Ivan Vuković, kao nestranačke osobe Vesna Škulić iz Zagreba i Vitomir Begović iz Karlovca te Stjepan Črnjak, iz zagrebačkoga LS-a, koji je istaknuo da su programi LS-a i SDP-a kompatibilni.

Predstavljajući izborni program SDP-a za područja u sastavu 7. izborne jedinice, Crkvenac je najavio udvostručenje općinskih i gradskih proračuna u Gorskom kotaru za razvojne projekte, dodavši da je "upravo jučer s ministrom financija Italije potpisao Sporazum o regionalnom razvoju Gorskog kotara i Žumberka, uz ulaganje Italije, te uz korištenje sredstava Europskog regionalnog fonda".

Također je najavio skoru gradnju bazena u Karlovcu, rješenje vlasničko-dužničke krize u Karlovačkoj mljekari KIM, sanaciju odlagališta komunalnog otpada Ilovac, ulazak karlovačke tvrtke "Adria Diesela" u sastav Hrvatske brodogradnje "Jadranbrod", otvaranje 473 nova radna mjesta u karlovačkom "HS produktu" zbog proizvodnje opreme za pilote, te formiranje regionalnog centra Daimler Chrysler i Rosembauer za montažu specijaliziranih vozila u Ozlju.

Na novinarsko pitanje što je s obećanjem SDP-a na prošlim parlamentarnim izborima o smanjenju stope PDV-a od 22 posto, Crkvenac je nabrojio nekoliko prehrambenih proizvoda i dio usluga u turizmu i kulturi na koje je uvedena nulta stopa PDV-a.

Ujedno je obećao i da će SDP, ako bude obnašao vlast u idućem mandatu, uvesti međustopu PDV-a od 12 posto, smanjiti porez na dječje potrepštine, te da će mirovine dobivati sve osobe starije od 68 godina, neovisno o tome jesu li uplaćivale u Mirovinski fond ili ne, a mirovine će i dalje rasti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara