Oluja diljem Hrvatske: U Karlovcu vjetar bacao stabla na automobile

Foto: Robert Fajt, Zvonimir Barišin / Cropix

U KARLOVCU je olujni vjetar u popodnevnim i večernjim satima na nekim mjestima napravio veliku štetu, a vatrogasne sirene se čuju diljem grada.

Najveća šteta je nastala u Tuškanovoj ulici gdje je vjetar srušio veliku vrbu na parkirane automobile. Štete ima na četiri automobila, piše KAportal. Automobili su oštećeni i na Strossmayerovom trgu. Po cijelom gradu se na cestama mogu vidjeti prevrnuti kontejneri i kante za smeće, a neke je vjetar "odgurao" i na prometnice. Problemi sa strujom su zabilježeni u nekim prigradskim naseljima i na dugoreškom području.

I u Splitu je zabilježen jak jugozapadnjak koji jača svakog sata. U 21 sat je brzina vjetra u Splitu iznosila 36 kilometara na sat, dok je u Dubrovniku vjetar još razorniji sa 57 kilometara na sat. I meteorolozi upozoravaju na teške vremenske uvjete ove noći. U cijeloj Hrvatskoj je oblačno, a kiša bi u gorju mogla prijeći u snijeg. Mjestimice je moguće stvaranje snježnog pokrivača većeg od 20 centimetara posebno u Gorskom kotaru, a sutra prije podne i u Lici. U drugom dijelu noći i ujutro će na Jadranu puhati jaka tramontana.

Tek sutra poslijepodne se očekuje razvedravanje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara