U kašmirskom glavnom gradu ubijen vojnik

INDIJSKI vojnik je ubijen, a policajac ozbiljno ranjen u utorak u odvojenim napadima pobunjenika u glavnom kašmirskom gradu Srinagaru, dan uoči posjeta premijera Atala Beharija Vajpayeea, objavila je policija.

"Pripadnik pograničnih sigurnosnih snaga ubijen je kad su militanti otvorili vatru na sigurnosnu patrolu u Lal Chowku", rekao je policijski glasnogovornik Reutersu.

Policajac je ranjen u odvojenom napadu kad su militanti pucali na ophodnju u gradskom području Soura, priopćila je policija.

Pobunjenička skupina Jaish-e-Mohammad, kojoj je sjedište u Pakistanu, u telefonskom pozivu uredu mjesnih novina preuzela je odgovornost za napade u Srinagaru, ljetnoj prijestolnici države Jammu i Kashmir.

Vajpayee i zamjenik premijera Lal Krishna Advani započet će dvodnevni posjet Srinagaru u srijedu kako bi prisustvovali sastanku međudržavnog vijeća, koji će će prvi put održati izvan New Delhija.

Na sastanku će sudjelovati mnogi visoki dužnosnici pa je sigurnost širom Srinagara pojačana.

Kašmirski glavni separatistički savez i najistaknutija pobunjenička skupina pozvali su na opći štrajk u Kašmiru u srijedu, u znak prosvjeda protiv Vajpayeeava dolaska.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara