U KB-u Merkur otvoren centar za transplantacije

OTVARANJEM novouređenog Centra za multiorganske transplantacije danas je u Kliničkoj bolnici (KB) Merkur obilježena peta godišnjica od početka transplantacije jetre u toj bolnici.

Uređenje Centra, koji se nalazi u Klinici za kirurgiju KB-a Merkur, stajalo je dva milijuna kuna - 1,5 milijun kuna osigurao je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO), a ostatak sponzori.

Ravnatelj KB-a Merkur Miran Martinac istaknuo je svoju bolnicu kao jedini medicinski centar u Hrvatskoj koji se bavi presađivanjem organa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"S programom transplantacije jetre započeli smo 1998. godine, a do danas smo operirali 72 pacijenta", rekao je Martinac.

Po riječima predstojnika Klinike za kirurgiju Tomislava Šoše, u proteklih 10 godina broj operacija na klinici povećan je 3,3 posto, dok će smrtnost nakon operacija u 2003. godini iznositi svega tri posto.

Šoša je podsjetio da se na Klinici obavljaju visokosofisticirane operacije krvnih žila i abdomena, među kojima i 14 velikih operacija, koje se ne rade na drugim hrvatskim klinikama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara