U KICU-u OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA S. VITALJIĆ

U Fotogaleriji Kulturnoinformativnog centra (KIC) večeras je otvoren ciklus fotografija "Live on CCTV" Sandre Vitaljić. L

Autorica postavlja nadzoru kameru u javni prostor kafića, a potom iz tog snimljenog materijala naknadno izabire fotografije koje je izložila.

Posjetitelji ne znaju da su snimani, kao što kupci u trgovinama ne znaju snima li kamera u određenom trenutku upravo njih i gleda li na koncu netko snimani materijal. U potpunosti preuzimajući sadržaj uobičajene nadzorne snimke Sandra Vitaljić se materijalom koristi na strukturalnoj razini, piše u predgovoru u katalogu izložbe Vesna Vuković.

Ono što legitimira nadzornu snimku i garantira joj vjerodostojnost jest upravo činjenica da se snimano i reprezentirano događa u realnom vremenu, stoji u katalogu.

Sandra Vitaljić rođena je 1972. U Puli. Diplomirala je fotografiju na FAMU (Akademiji za film i TV) u Pragu, gdje je i magistrirala 1996. Objavljuje fotografije u hrvatskim i međunarodnim časopisima. Imala je nekoliko izložbi u zemlji i inozemstvu.

(Hina) xta ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara