U Kini još 8 umrlih od SARS-a; još 6 umrlih u Hong Kongu

OD POSLJEDICA atipične upale pluća u središnjoj Kini umrlo je još 8 osoba, a zabilježeno je 138 novih slučajeva, a vlasti Hong Konga izvijestile su o šest novih žrtava te bolesti i devet novozaraženih, izvijestili su službeni izvori.

Od spomenutih osam, četiri nova smrtna slučaja u Kini (bez Hong Konga) zabilježena su u Pekingu, glavnome žarištu bolesti, gdje je ujedno potvrđeno i 70 novozaraženih pacijenata. U pokrajini Shanxi na sjeveru zemlje zabilježena su tri nova slučaja, a u pokrajini Guandong jedan.

Od izbijanja epidemije do danas u Kini je zabilježeno 4.409 slučajeva zaraze SARS-om. Izliječeno je 1.460 pacijenata, a umrlo ih je 214.

U selima i gradovima središnje Kine, prosvjedovalo je nekoliko stotina stanovnika. Oni su se okupili oko lokalnih bolnica, nakon što im je rečeno da će ondje biti dovezeni pacijenti zaraženi SARS-om kojima će u spomenutim bolnicama biti pružena liječnička pomoć, izvijestili su u utorak predstavnici lokalnih vlasti.

Stanovnici strahuju da bi mogli biti zaraženi, budući se bolnice nalaze u blizini njihovih domova, vrtića, škola ili radnih mjesta.

(Hina) mh rb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara