U Knin pretučen taksist, član SDSS-a

SAMOTALNA demokratska srpska stranka (SDSS) osudila je danas fizički napad na svoga člana iz Knina Boška Marinkovića, taksista kojega je jučer napao vozač gradskog kninskog autobusa, a PU šibenskokninska u današnjem je priopćenju navela da je nakon fizičkog napada na taksista, u kojemu je on ozlijeđen, protiv vozača autobusa podnesena kaznena prijava.

SDSS u priopćenju ocjenjuje da je do premlaćivanja vjerojatno došlo jer neki radikalni krugovi, "ohrabreni izbornom pobjedom desnice, smatraju kako je došlo novo vrijeme za šikaniranje Srba". U SDSS-u navode kako je "Marinković spriječen u obavljanju svoje legalne djelatnosti-taksi prijevoznika na način koji ne dolikuje državnim sustavima koji se diče demokratskim i stečevinama suvremene civilizacije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
PU šibensko-kninska priopćila je da se jučer dogodio verbalni, a nakon toga i fizički sukob između vozača autobusa poduzeća Knin-promet (30) i taksista (49) iz Knina, ne navodeći njihova imena. Vozač autobusa je taksista najprije više puta udario šakama optužujući ga da mu je preoteo putnike, a nakon toga ga je odvukao na obližnju livadu i nastavio ga udarati nogama po tijelu, a zatim se udaljio autobusom. Taksistu je pomoć pružena u kninskoj biolnici gdje je, navodi se u priopćenju PU, utvrđeno da je zadobio lakše ozljede s mogućnošću prekvalifikacije u teže i pušten je na kućnu njegu. Protiv vozača autobusa policija je podnijela kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede.

U priopćenju za javnost SDSS-a navodi se i kako SDSS "kao stranka koja u novi saziv hrvatskog parlamenta ulazi s tri mandata, radikalnim krugovima upućuje jasnu poruku da neće dopustiti omalovažavanje niti jednog građanina ove države, a poglavito pripadnika srpske zajednice koji su kandidate SDSS-a i izabrali za svoje legitimne predstavnike u Saboru". SDSS traži od aktualnih vlasti kao i od "onih koji će odgovornost za sveukupno stanje u Hrvatskoj preuzeti za kratko vrijeme", energičnu istragu i sankcioniranje počinitelja incidenta u Kninu.

U telefonskoj izjavi taksist Marinković je izjavio da ima obrtnicu i koncesiju za prijevoz putnika na kninskom području te da nije riječ o nelojalnoj konkurenciji i prijevozu na crno. Ocijenio je da ga se napalo zbog njegova nacionalnog podrijetla. Opisujući napad, kazao je da ga je vozač autobusa napao u blizini Plavna, kada je svoj taksi zaustavio iza autobusa. Vozač je, kako tvrdi, prišao njegovu taksiju i počeo udarati po staklu vičući da mu je preoteo putnike. Marinković tvrdi da mu je pokušao objasniti kako to nije istina i kako je iz Knina krenuo 10 minuta nakon njega, ali ga je on nastavio optuživati, zatim udarati šakama, a zatim na livadi i nogama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara