U Kninu otvoren Dom zdravlja

MINISTAR zdravstva dr. Andro Vlahušić danas je u Kninu svečano na uporabu predao 180 četvornih metara obnovljena prostora stare kninske bolnice u kojoj je od danas smješten kninski Dom zdravlja, a u obnovu je uloženo oko 17 milijuna kuna.

Građevne radove financiralo je Ministarstvo zdravstva posredovanjem Razvojne banke Vijeća Europe, a opremanje je dijelom financirala i Šibensko-kninska županija.

Ministarstvo zdravstva mnogo je uložilo i u obnovu zdravstvenih objekata u toj županiji, kazao je ministar Vlahušić, podsjetivši kako je osim Doma zdravlja u Kninu prije mjesec dana otvoren i Odjel za produženo liječenje s 80 postelja, a uskoro će biti obnovljena i ambulanta u Kijevu u koju je uloženo 2,5 milijuna kuna. Nadalje, kazao je, u Šibeniku je u cijelosti obnovljeno osam bolničkih odjela te izrađen projekt za preseljenje bolnice, a nastavljena je i obnova i opremanje drniškog Doma zdravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Od sada će osam liječničkih i šest stomatoloških timova, pedijatar, patronažna i hitna služba moći pružati vrhunske zdravstvene usluge stanovništvu s kninskog područja, ali će se zdravstveni djelatnici moći i stručno usavršavati jer su nakon oslobođenja radili u neprikladnim prostorima i starom opremom, kazao je ravnatelj Doma zdravlja dr. Mile Klepo.

Istaknuo je kako 60-ak zaposlenih u Domu zdravlja pokriva područje od tisuću četvornih kilometara s oko 250.000 stanovnika, a samo ambulante primarne zdravstvene zaštite svaki dan prime više od 400 pacijenata. Najavio je kako će do sredine iduće godine pri Domu zdravlja biti uređena i ginekološka ambulanta.

(Hina) avuk dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara