U krađe automobila upletena osoba iz Ravnateljstva policije?

MINISTAR policije Ivica Kirin tek je nakon uhićenja kradljivaca skupocjenih automobila u Novom Sadu priznao da sumnja kako automafija ima pomagača u Ravnateljstvu policije. Nije tajna da unutar policije nema međusobne kontrole.

PU vukovarsko - srijemska je u više navrata upozoravala MUP da ima problema s "curenjem" službenih tajni, te je za to optužila reintegrirane srpske policajce, koji nakon radnog vremena odlaze kući u Srbiju, noseći sa sobom povjerljive informacije. Svaki takav policajac, inače, može neometano prići svakom policijskom terminalu.

Čistka u ravnateljstvu policije najavljuje se već duže vremena te bi nakon ovakvih saznanja vrlo brzo mogla biti ostvarena. Kirin je istaknuo da bez "krtice" u policiji mafijaši ne bi mogli s tolikim samopouzdanjem krasti automobile i bez problema iz prevoziti preko granice.

"Nakon što automobil bude ukraden, ubrzo, na nekoliko sati, nestane iz evidencije u policijskom terminalu. Naprosto ga netko izbriše. Kad kradljivci s promijenjenim registarskim pločicama prijeđu granicu i sakriju ukradeni automobil na sigurno, "krtica" u policiji podatke ponovo vraća u terminal." - kazao je jedan od upućenih izvora novinaru 24sata.

No, iz Odjela kriminalističke policije ne slažu se s takvim navodima. Oni tvrde kako je svaki ulazak u terminal evidentiran i lako se može provjeriti.

No, činjenica je da inspektori u vrijeme krađa zapravo nisu uopće provjeravali je li u to vrijeme natko od njihovih kolega ulazio u terminal.

Ovlaštenja za ulazak dodjeljuju se prema radnom mjestu. Krim policijac može iz sustava izbrisati potragu za automobilom, a iz izvora bliskih policiji doznaje se kako je tragove upadanja u terminal najlakše sakriti ako imate vezu s nekim iz kontrole. Dakle, s nekim iz Ravnateljstva policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara