U Ljubljani nastavljeno suđenje za rovinjski masakr

U Ljubljani je u petak nakon dužeg prekida nastavljeno suđenje Ivanu Periču, optuženom da je krajem kolovoza 2002. godine u rovinjskom apartmanskom naselju Valsavie iz koristoljublja ubio majku Vesnu, poočima Georga i maloljetnog polubrata Bojana.

Sudski vještak Janez Rojšek, specijalist kliničke psihologije koji je nastupio kao svjedok, ocijenio je da je optuženi Perič osoba s psihičkim smetnjama koja bi zbog "simbiotičke vezanosti" uz majku zbog osjećaja napuštenosti bila u stanju ubiti vlastitu majku, očima i polubrata, iako je priznao da se u svojoj praksi još nije susreo s takvim slučajem.

Periča brani najpoznatiji slovenski odvjetnik za eksponirane slučajeve Peter Čeferin koji tvrdi da Perič zbog svoje emocionalne vezanosti s majkom ne bi bio u stanju počiniti hladnokrvi zločin u kojemu su oružjem profesionalnih ubojica (pištolj škorpion s prigušivačem) likvidirane tri osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Perič i Čeferin već su ranije podnijeli kaznenu prijavu protiv Peričeva ujaka i brata ubijene Vesne Pavlin Rakič, Vladimira Pavlina i njegova prijatelja Nikole Čuliča.

Na osnovi nekih indicija i rezultata poligrafskog testiranja obrana drži da je Pavlin vjerojatni ubojica ili naručitelj umorstva budući da bi u slučaju da za zločin trostrukog ubojstva bude osuđen Perič nasljednikom više nekretnina i obiteljskog poduzeća koje su imali Rakičevi postao upravo Pavlin. U međuvremenu, obrana za Periča nastoji proceduralnim koracima rastegnuti suđenje, među ostalim i zahtjevom da se dokumenti i svjedočenja koje su u prvoj fazi istrage prikupili i sastavili hrvatski kriminalisti - prevedu na slovenski jezik.

(HIna) xfl ysv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara