U Ljubuškom traže zabranu koncerta Dine Merlina zbog "linča nad Thompsonom"

U Ljubuškom traže zabranu koncerta Dine Merlina zbog "linča nad Thompsonom"

Tekst: N.Š.
Foto: Index

SKUPINA navijača "Skauti" iz Ljubuškog pokrenula je kampanju zabrane najavljenog koncerta Dine Merlina kao odgovor na zabranu Thompsonovog nastupa u Sarajevu, piše portal Sarajevo-x.com.

"Skauti" su poslali medijima priopćenje za javnost u kojem traže od MUP-a ZHK zabranu koncerta Dine Merlina kojeg nazivaju "bošnjačkim nacionalistom" i uvredom za Ljubuški.

Lokalni hercegovački medijI ignorirali su pismo, tvrdnjom da je Ljubuški otvoren grad  za razliku od "bosanskih čaršija" i da takva vrsta šovinizma Hercegovini ne treba. Tvrde da je Sarajevo provelo "linč nad Thompsonom" proglasivši ga fašistom bez dokaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatoru koncerta prijete smrću

Ministar unutarnjih poslova ZHK Ivica Gašpar gostovao je u emisiji Radija Ljubuški i rekao da nema naznaka bilo kakvih mogućih nereda zbog održavanja koncerta, ali ako MUP zaključi da bi moglo doći do ugrožavanja sigurnosti, može ga zabraniti.

U eter se javio i organizator koncerta Željko Rašić koji je rekao da dobiva prijetnje ubojstvom.

Menadžer Dine Merlina, Asim Kraljić potvrdio je za Sarajevo-x.com da bi koncert trebao biti održan 14. studenog te da nemaju informacije o mogućoj zabrani koncerta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara