U Mađarskoj uhićen poznati njemački desničarski ekstremist

U Mađarskoj uhićen poznati njemački desničarski ekstremist

Screenshot: YouTube

U MAĐARSKOJ je nakon godina potjere uhićen poznati njemački desni ekstremist Mario Rönsch koji je, između ostalog, pokrenuo internetsku trgovinu oružja za "zastrašivanje useljenika", javljaju njemački mediji u srijedu.
 
"Mariju Rönschu se predbacuje da je preko svojeg internetskog portala Migrantenschrek (zastrašivanje useljenika) 2016. prodavao plinske pištolje i oružje kojim je moguće ispaljivanje gumenih metaka", priopćilo je Državno odvjetništvo u Berlinu. U tom razdoblju je, kako je navedeno, prodao gotovo 200 komada oružja.
 
Postoji osnovana sumnja i da je Rönsch stajao iza platformi Anonymus.Kolektiv i Anonymiusnews preko kojih se širila mržnja prema useljenicima i pozivalo na nasilje i vjersku i rasnu mržnju na temelju čega je i uhićen.
 
Skrivao se u Mađarskoj zbog legalne prodaje plinskog oružja
 
Rönsch je uz pomoć mađarskih specijalaca i djelatnika berlinskog pokrajinskog ureda za borbu protiv kriminala uhićen u srijedu rano ujutro u Budimpešti. Istodobno su pretraženi prostori u mjestu Barča na hrvatsko-mađarskoj granici gdje je zaplijenjeno nekoliko računala.
 
Rönsch je upao u oči svojim aktivnim sudjelovanjem na prosvjedima protiv izbjegličke politike Angele Merkel. Sueddeutsche Zeitung piše da je Rönsch izabrao Mađarsku za mjesto skrivanja zbog toga što je prodaja plinskog oružja u Mađarskoj legalna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara