U Međimurju počela preventivna akcija "Volim svoj vlak"

HRVATSKE željeznice, u suradnji s Policijskom upravom međimurskom, danas su započele lokalnu preventivnu akciju "Volim svoj vlak", kojoj je cilj sprječavanje uništavanja inventara u vagonima vlakova.

Uz kontrolore Hrvatskih željeznica i konduktere, djelatnici PU međimurske danas su dežurali u vlaku koji je prometovao od zagrebačkog Glavnog kolodvora prema međimurskoj Kotoribi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akcijom, koja će trajati do 15. lipnja, predviđeno je da službene osobe izgrednike prijavljuju roditeljima i školskim pedagozima jer je vandalizam najčešći u vlakovima koji prometuju na lokalnoj razini, a dokazano je da su počinitelji najčešće učenici. Ida Erceg iz HŽ-ove Službe za odnose s javnošću naglasila je da je u 2002. godini ukupna šteta na putničkim i teretnim vagonima Hrvatskih željeznica iznosila sedam i pol milijuna kuna, od čega se deset posto odnosi na vlakove koji prometuju između Varaždina i Čakovca. Zabrinjavajuće je što je od 1. siječnja do 31. ožujka ove godine HŽ zabilježio štetu veću od dva milijuna kuna.

Stjepan Markuš, kontrolor HŽ-a, izjavio je da se kondukteri i kontrolori često susreću s agresivnim maloljetnicima, pa je, pozdravivši ovu akciju, izrazio nadu da će njezino preventivno- represivno djelovanje uroditi plodom. Ako se akcija pokaže uspješnom, Hrvatske željeznice najavile su da će ju proširiti i na druge županije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara