U Međimurskim osnovnim školama neće se štrajkati

NASTAVA u osnovnim školama Međimurske županije od ponedjeljka, 13. siječnja, odvijat će se prema redovitom planu, priopćila je danas služba za društvene djelatnosti u Uredu državne uprave u Međimurskoj županiji.

Najava da se u Međimurju neće štrajkati temelji se na činjenici da, po službenim podacima dobivenim od ravnatelja osnovnih škola, u Međimurskoj županiji ni u jednoj školi sindikalni povjerenik nije službeno prijavio štrajk.

Kako stoji u priopćenju, koje je potpisala pomoćnica predstojnika Ureda Đurđica Šalamon, nastava u srednjim školama u Međimurskoj županiji također će u ponedjeljak početi prema redovitom planu i programu.

U Međimurju radi 29 osnovnih škola, zatim osnovna umjetnička škola i Centar za odgoj i obrazovanje u Čakovcu pa su ukupno 11.482 učenika raspoređena u 560 razrednih odjeljenja.

Prema dostupnim podacima, od svih sindikalno organiziranih međimurskih učitelja 95 posto ih je učlanjeno u sindikat ´Preporod´, koji doduše podržava, ali ne organizira štrajk u osnovnim školama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara