U MVP-U ODRŽAN SASTANAK POSVEĆEN KOODINACIJI SLANJA POMOĆI IRANU

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i ministar vanjskih poslova Miomir Žužul sa suradnicima održali su, prema odluci premijera Ive Sanadera, u subotu ujutro u Ministarstvu vanjskih poslova sastanak glede koordinacije slanja pomoći stradalima u jučerašnjem katastrofalnom potresu na jugoistoku Irana.

Kako je priopćeno iz Ministarstva vanjskih poslova, na sastanku su sudjelovali i čelni ljudi vodećih hrvatskih tvrtki - Josip Petrović iz Agrokora, Ivan Mišetić iz Croatia Airlinesa, Darinko Bago iz Končara, Željko Čović iz Plive i Željko Đurđina iz Podravke, a na sastanku je odlučeno da će slanje humanitarne pomoći iz Hrvatske započeti prvih dana sljedećeg tjedna u skladu s najhitnijim potrebama stradalih u Iranu.

Vlada Republike Hrvatske poziva i sve ostale gospodarske subjekte u Hrvatskoj, poduzeća, tvrtke i trgovinska društva, da se pridruže prikupljanju pomoći za stradale u Iranu, kaže se u priopćenju u kojem se dodaje da će se sljedeći operativni sastanak svih uključenih u prikupljanje i slanje pomoći Iranu održati u ponedjeljak, 29. prosinca, u Ministarstvu vanjskih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako MVP u ime hrvatske Vlade koordinira pomoć stradalima u Iranu, za kontakt je od danas moguće koristiti telefon Ministarstva vanjskih poslova RH u Zagrebu, broj 4569 964.

U priopćenju se ističe da će se od ponedjeljka pomoć prikupljati u Hali broj 1 Zagrebačkog velesajma.

(Hina) pp br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara