U napadu pobunjenika u Kašmiru ubijeno sedam indijskih vojnika

U napadu pobunjenika u Kašmiru ubijeno sedam indijskih vojnika

Foto: FAH

SEDAM indijskih vojnika ubijeno je danas u napadu na vojnu bazu na sjeveru zemlje, blizu pakistanske granice, objavila je indijska vojska u priopćenju.

Vojska je precizirala da su četvorica njezinih vojnika ubijena danas u prvom napadu teško naoružanih pojedinaca u policijskim uniformama, a još trojica indijskih vojnika su kasnije ubijena u vojnoj operaciji pomoći 16-orici talaca.

Radi se o najodlučnijem napadu na jednu indijsku vojnu bazu nakon napada pobunjenika na indijskih vojni kamp Uri u kojem je ubijeno 19 indijskih vojnika sredinom rujna. Indija optužuje te pobunjenike da dolaze iz Pakistana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napad je izveden na glavni vojni stožer Nagrote, u državi Džamu i Kašmir. Veliki grad indijskog Kašmira Nagrota, nalazi se dvadesetak kilometara istočno od pakistanske granice i tamo je smješten veliki regionalni vojni zapovjedni centar. Grad je proteže duž strateške ceste koja povezuje Kašmir i ostatak Indije.

Napad je izveden nekoliko dana prije posjeta jednog visokog pakistanskog dužnosnika, prvog posjeta Indiji nakon napada u Uriju, za što analitičari drže da je pokušaj nekih skupina da sabotiraju gestu smirenja pakistanske vlade.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara