U nedjelju ujutro se pušta u promet zagrebački rotor

U nedjelju ujutro se pušta u promet zagrebački rotor
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U NEDJELJU ujutro u promet će biti puštene cestovne prometnice na rekonstruiranom zagrebačkom rotoru te tunelski podvožnjaci i svi pristupni pravci iz Remetinečke ceste, Dubrovačke i Jadranske avenije te Jadranskog mosta, a do početka svibnja i tramvajska pruga, pješačke i biciklističke staze.

Pročelnik Gradskog ureda za promet Dinko Bilić priopćio je kako je izvođenje projekta zagrebačkog rotora bilo potrebno definirati kroz dvije uporabne cjeline, koje je bilo potrebno raspodijeliti na dijelove građevine za koje je potrebna privremena prometnica i radove koji se mogu izvesti samo nakon uklanjanja privremene prometnice.

"Temeljem takve raspodjele izrađena je dopuna glavnog projekta u kojoj je definirano da će se otprilike 95 posto radova izvesti prije uklanjanja privremene prometnice, a radovi koje je potrebno izvesti na pozicijama privremene prometnice izvest će se nakon puštanja u promet te uporabne cjeline i rušenja privremenih prometnica", kaže pročelnik Bilić.

Još će se raditi na tramvajskoj pruzi, biciklističkoj i pješačkoj stazi

Dijelovi građevine koji će se izvoditi u drugoj uporabnoj cjelini su tramvajska pruga, pješačke i biciklističke staze te hortikulturno uređenje okoliša, najavio je.

Stoga će se u nedjelju u jutarnjim satima pustiti u promet prva uporabna cjelina koja obuhvaća cestovne prometnice na rekonstruiranom rotoru, izvedene tunelske podvožnjake i sve pristupne cestovne pravce iz Remetinečke ceste, Dubrovačke avenije, Jadranske avenije i Jadranskog mosta.

Dovršetak druge uporabne cjeline je planiran do početka svibnja ove godine, najavio je Gradski ured za promet.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara