U New Yorku su i gradonačelnik Velike Gorice sa suprugom, put su si platili sami

U New Yorku su i gradonačelnik Velike Gorice sa suprugom, put su si platili sami
Foto: Facebook/Dražen Barišić

INDEX je prije par dana objavio da na studijsko putovanje u New York ide i Nikolina Vučković Barišić, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, a potom smo dobili informaciju da na put ide i njen suprug gradonačelnik Velike Gorice, HDZ-ov Dražen Barišić pa smo nazvali njegov ured.

>>Doznajemo: Ravnateljima škola plaćamo put u New York. Idu na misu i krstarenje

"Nema gradonačelnika, otišao je na put. Neće ga biti 2 tjedna", rekli su nam u njegovom uredu. Kad smo im rekli da ga zato i zovemo jer smo dobili informaciju da je otišao u New York, odgovorili su nam samo: "Da, pa?"

Dalje nam nisu htjeli odgovarati na pitanja pa smo poslali službeni upit Gradu Velika Gorica.

"Gradonačelnik se trenutno nalazi na privatnom putovanju, za koji troškove u potpunosti snosi osobno, privatno", odgovorila nam je Elizabeta Stipetić iz Ureda gradonačelnika.

Ravnateljica Centra ne odgovara na upit

Potom smo zvali i Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, no javila nam se tajnica koja je rekla da ravnateljice nema i da pošaljemo upit. To smo i učinili prije dva dana, međutim još uvijek nismo dobili odgovor.

Zanimalo nas je tko plaća put ravnateljici i hoće li dobiti i dnevnice za isti. Odgovor do danas nismo dobili. Potom smo danas opet nazvali Centar, a tajnica nam je rekla da nam ne može odgovoriti na pitanje je li ravnateljica u New Yorku, također je rekla da ne može ni odgovoriti je li ravnateljica na poslu.

"Pošaljite joj mail", samo nam je to ponavljala. Međutim, ravnateljica nam na mail ne odgovara.

Index nije mogao dobiti potvrdu da su supružnici Barišić zajedno na tom studijskom putovanju, no N1 Televizija danas je objavila kako je među putnicima, koji su putovanje platili iz svog džepa, gradonačelnik Velike Gorice i saborski zastupnik Dražen Barišić kao i njegova supruga.

"Otišla je na privatni put"

Nešto kasnije N1 je objavio odgovor Ministarstva demografije:

"Slijedom telefonskog razgovora dostavljamo Vam informaciju kako se ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje mladeži Velika Gorica gđa Nikolina Vučković Barišić nalazi u SAD-u na godišnjem odmoru za koji je prethodno dobila suglasnost Upravnog vijeća. Također, u planu puta joj je i odlazak u New York gdje će se sastati s grupom ravnatelja, no međutim cjelokupni put plaća osobno, a Centar nije isplatio dnevnice niti je participirao u troškovima, obzirom da se radi o privatnom putu. S poštovanjem."

Podsjetimo, Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja organizirala je "studijsko" putovanje za ravnatelje u New York. Index Istrage su objavile dokument kojim se ravnatelji pozivaju na sedmodnevno putovanje od 13. do 19. veljače te dokument u kojem stoji završni plan putovanja iz kojeg je vidljivo da će u sedam dana posjetiti samo jednu školu, Department of education, dok su ostali dani rezervirani za razgledavanje New Yorka, shopping izlet do susjednog New Jerseyja, krstarenje, večere, druženje s hrvatskim franjevcima...

Nakon otkrića Index Istraga, Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja je otkazala putovanje, no Index je jučer na aerodromu susreo dio grupe koja je ipak otputovala u New York. Ravnateljicu Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica nismo vidjeli, no kako je njezin suprug otputovao već ranije, moguće je da su išli zajedno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara