Koncert benda Allah-Las u Rotterdamu otkazan zbog terorističke prijetnje, pronađen autobus pun plinskih boca

Koncert benda Allah-Las u Rotterdamu otkazan zbog terorističke prijetnje, pronađen autobus pun plinskih boca
Screenshot: Express.co.uk
 
VLASTI Rotterdama otkazale su u srijedu navečer koncert kalifornijske rock skupine Allah-Las zbog terorističke prijetnje, objavili su policija i koncertna dvorana, a u blizini dvorane pronađen je autobus sa španjolskim registarskim pločicama u kojem su bile boce s plinom.
 
Gradonačelnik Rotterdama Ahmed Aboutaleb je rekao na konferenciji za novinare kako nije jasno jesu li prijetnja i autobus povezani. Vozač autobusa je priveden na ispitivanje, rekao je.
 
Španjolska policija dojavila prijetnju, istraga otvorena
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
U vezi s terorističkom prijetnjom, koncert Allah-Las neće biti večeras održan po nalogu policije, napisala je na društvenoj mreži Twitter koncertna dvorana Maassilo u kojoj je trebao biti održan.
 
Policija je zatim potvrdila u priopćenju da je do otkazivanja koncerta došlo nakon informacija od španjolske policije o mogućoj terorističkoj prijetnji.
 
Policijski agenti u pancirnim prslucima su bili oko dvorane koja može primiti oko tisuću posjetitelja, konstatirala je nizozemska radio-televizija NOS. Zgrada je evakuirana. Otvorena je istraga, precizirala je policija Rotterdama koja još nikoga nije uhitila. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara