U olujnome moru kod Vodica spašena posada jedrilice "Ana"

SEDMEROČLANA posada jedrilice "Ana" Jedriličarskog kluba iz Samobora, koja je na regati od Vodica do otoka Jabuke ostala bez kormila, spašena je noćas u jedan sat poslije ponoći, a brod je, nakon neuspjelih pokušaja tegljenja, otplutao prema međunarodnim vodama i talijanskoj obali, doznaje se u Organizacijskom odboru regate.

Jedriličarska regata "Jabuka 2005", koju je ove godine treći put organizirao Jedriličarski klub "Tijat" iz Vodica, počela je u petak, 18. studenoga, u pola noći. Po riječima predsjednika Organizacijskog odbora Stanka Skočića, startalo se po normalnim uvjetima, a za 52 broda, sudionika regate, poduzete su sve sigurnosne mjere.

Zbog jake bure, koja je na udare dosezala brzinu od 40 čvorova, i uzburkanoga mora, jučer oko 13 sati Odbor je odlučio prekinuti regatu, što su, po Skočićevim riječima, poduprli svi sudionici.

Nakon tri sata, oko 16 sati, samoborski su jedriličari izgubili kormilo, a propali su svi njihovi pokušaji da brod usmjere prema najbližemu kopnu. Poslije ponoći spasio ih je brod šibenske Lučke kapetanije, pod zapovjedništvom kapetana Siniše Petkovića, i dovezao ih u Vodice.

U spašavanju su sudjelovala i dva strana plovila koja su ih štitila od vjetra, ali jedrilica "Ana" nije izdržala teglenje do Vodica.

U Organizacijskom odboru doznaje se da su zbog nevremena teškoća imali još neki brodovi sudionici regate, ali nije bilo težih posljedica.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara