U Opuzenu labrador umalo rastrgao 11-godišnjeg dječaka

U Opuzenu labrador umalo rastrgao 11-godišnjeg dječaka

U OPUZENU je, ispred uljare, na 11-godišnjeg dječaka Antu Ćelića nasrnuo labrador te ga je umalo rastrgao. Prema pisanju Slobodne Dalmacije, dječak je zadobio duboku ugriznu ranu na ramenu te više ogrebotina po leđima i trbuhu. Teško ozlijeđeni dječak je prvo odveden u Dom zdravlja u Metkoviću, a potom je prebačen u dubrovačku bolnicu. Nakon što su mu rane sanirane, pušten je na kućnu njegu.

Dječak je s ocem Zdravkom Ćelićem u uljaru donio masline. "Pošli smo od kuće u uljaru, a kako sam znao da se treba čekati red, sa mnom je pošao i Ante. Želio mi je pomoći i vidjeti kako se to radi. Unio sam masline i u jednom sam trenutku maloga poslao po kanistar za ulje, da bi se nakon nekoliko trenutaka začula graja", ispričao je Zdravko Ćelić, dodajući kako su dječaka jedva spasili iz ralja velikog bijelog psa, najvjerojatnije mješanac labradora, po imenu Čarli.

"Najviše me bole rame i leđa. Teško mi je ležati. Povraćao sam i vrtjelo mi se u glavi. Nisam mogao stajati na nogama", ispričao je Ante Ćelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dječakova majka Nevenka je rekla kako su saznali da to nije prvi napad tog opasnog psa, koji inače čuva skladište poduzeća Neretvanski sliv, u neposrednoj blizini uljare. U veterinarskoj stanici u Metkoviću naveli su kako je pas cijepljen i čipiran te kako će ga zbog ovog napada staviti u karantenu, na promatranje. Veterinar Dragan Paponja je rekao i kako će, prema novom nedavno usvojenom Pravilniku o opasnim psima, pas koji je napao dječaka biti kastriran u roku od 14 dana.

I.M.
Foto: Ilustracija

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara