U organizaciji BLOK-a izložba "sir i vrhnje" u HDLU-u

"Sir i vrhnje Prijedlog za zaštitu tradicionalnog zanimanja" naziv je izložbe koja će, u organizaciji Lokalne baze za osvježavanje kulture (BLOK), biti otvorena u nedjelju, 7. prosinca, u Galeriji proširenih medija Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

Kako je rečeno na današnjoj tiskovnoj konferenciji, izložba je dio dugoročnog projekta "Mlijeko 2003.", usmjerenog na istraživanje i medijsko predstavljanje tradicionalnog zanimanja mljekarice.

Tri će se mljekarice, po riječima Vesne Vuković iz BLOK-a, sa svojim sirevima i vrhnjem preseliti u galeriju te će posjetiteljima nuditi besplatni mliječni obrok. Tu će inicijativu svojim dolaskom na zelenu površinu ispred galerije u vrijeme otvorenja izložbe "podržati" i jedna krava iz okolice Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U sklopu projekta pokrenuta je i web stranica - www.sirivrhnje.org, na kojoj se nalazi i Deklaracija o mljekaricama, koja poziva posjetitelje da daju podršku prijedlogu zaštite mljekarica.

Po riječima organizatora, svrha je izložbe zaštita tradicionalnog zanimanja mljekarice te uvažavanje njegove kulturološke vrijednosti.

Izložba će za posjetitelje biti otvorena do 16. prosinca, a organizatori za 9. prosinca najavljuju i okrugli stol "Mogu li zagrebačke mljekarice ući u EU?".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara