U Osijeku odgođena deložacija obitelji Ristić

ZA DANAS najavljena deložacija osječke obitelji Ristić odgođena je i bit će ponovno zakazana u primjerenom roku, jer se spis o tom slučaju nalazi u Državnom odvjetništvu.

Kuću i građevinsko zemljište te obitelji tijekom ovršnoga postupka na javnoj dražbi kupila je, kao jedini kupac, Ines Begić Liščić, supruga suca osječkog Općinskog suda Davora Lišćića, za 31.720 kuna, a naknadnim je vještačenjem utvrđeno da ta nekretnina ima prometnu vrijednost koja premašuje 555 tisuća kuna.

Deložaciji obitelji jučer se usprotivilo vodstvo Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje (HDSSB), koje je ponudilo da će osigurati iznos od 31.720 kuna za obeštećenje kupca, kako bi se cijeli slučaj pravnim putem vratio u prijašnje stanje.

Sudski ovršitelj Darko Lesar, došavši pred kuću u Hebrangovoj ulici, kratko je izvijestio odvjetnika Ines Begić Liščić, Ivicu Kovačeva, da se današnja provedba sudske odluke o deložaciji odgađa, jer se spis o tom slučaju nalazi u Državnom odvjetništvu, a da će stranke u postupku biti obaviještene o sljedećem terminu.

Odvjetnik Kovačev ocijenio je da nije bilo razloga za odgodu deložacije, ali da će poštovati takvu odluku i prihvatiti korektan rok od 15-20 dana za odgodu, te da će nakon toga inzistirati na provedbi ovrhe.

"Smatramo da u provedbi postupka nije bilo nikakvih problema i da će se u konačnici ova ovrha provesti", kazao je Kovačev.

Vidno potresena Anđelka Ristić zahvalila je svima koji su u ovoj situaciji pomogli njezinoj obitelji.

Kuća obitelji Ristić prodana je na dražbi nakon sudske tužbe za dugovanje od 19.521 kunu Dragici i Draženu Komlencu, zbog njihova troška za uređenje dijela kuće Ristićevih u Hebrangovoj ulici, u kojemu su Komlenčevi jedno vrijeme boravili.

Prema prvoj procjeni vještaka, kuća je, bez građevinskog zemljišta, procijenjena na 42.290 kuna, nakon čega osječki Općinski sud donosi rješenje po kojemu se cjelokupna nekretnina procjenjuje na taj iznos i stavlja na prodaju javnom dražbom.

Na ročištu u lipnju prošle godine sud je odbio zahtjev odvjetnika obitelji Ristić Ivice Leke za ponovnim utvrđivanjem vrijednosti nekretnine te je na istom ročištu nekretinu prodao jedinom zainteresiranom kupcu, Ines Begić Liščić, supruzi suca osječkog Općinskog suda Davora Liščića, za iznos od 31.720 kuna.

Obitelj Ristić nakon toga ponovno angažira vještaka koji procjenjuje da je prometno-tržišna vrijednost nekretnine 555.064 kune, od čega je samo vrijednost građevinskog zemljišta 284.503 kune.

Odvjetnik Leko podnio je kaznenu prijavu protiv ovršnog suca Davora Vukušića zbog sumnje da je nesavjesnim postupanjem prekršio odredbe Ovršnog zakona.

Osječki općinski državni odvjetnik Miroslav Dasović izjavio je Hini kako je, na temelju ove kaznene prijave, Odvjetništvo od Općinskog suda zaprimilo parnični i ovršni spis u ovome predmetu te kako se obavljaju izvidi radi mogućeg utvrđivanja odgovornosti osoba koje su sudjelovale u postupku prodaje nekretnine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara