U Osijeku se optuženik Pandžić pokušao baciti kroz prozor

NA DANAŠNJOJ glavnoj raspravi na osječkom Općinskom sudu optuženik Ramiz Pandžić koji je optužen za pokušaj iznude, pokušao je skočiti kroz prozor sudnice i tako počinitii samoubojstvo, kako je dva dana prije i najavio u pismu, no spriječili su ga policajci i publika u sudnici.

Pripadnici pravosudne policije i policije u civilu te radnici poduzeća "Santive", koji su kao publika u sudnici došli poduprijeti svoga direktora Pandžića, spriječili su Ramiza da ne skoči kroz prozor sudnice na prvom katu suda.

On je u pismu dva dana prije toga poslanom nekim redakcijama i općinskom državnom odvjetniku Miroslavu Dasoviću najavio da će, ako se rasprava ne završi danas, počiniti samoubojstvo jer, kako je istaknuo, zbog njegova uhićenja trpi gotovo 400 ljudi koji žive od njegove tvrtke "Santive".

Pandžić je bio uzrujan i tražio je razgovor s novinarima koji mu je omogućen. U međuvremenu je u hodnik sudnice provalila još jedna skupina radnika "Santive" koja je pokušavala ući i u sudnicu, a specijalna i pravosudna policija uvele su red u hodniku.

Pandžić, koji je sa Zoranom Spasićem i Daliborom Križanovićem optužen za pokušaj iznude pet milijuna kuna od Tihomira Cvijanovića, koji je također danas bio u sudnici, novinarima je rekao da "nema ništa protiv da, ako je kriv, bude osuđen i na 10 godina, ali kako želi da se blamaža završi i da već jednom zna na čemu je".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Novinarima je govorio o nizu, kako je rekao, "nepravilnosti i nekorektnih postupaka policije i Općinskoga državnog odvjetništva", rekavši, među ostalim, da su ga 30. studenoga pred Hotelom "Osijek" uhitili "s deset uperenih pištolja" iako, kako je rekao, nije razbojnik.

Tvrdi da je Cvijanoviću, djelatniku tvrtke "Prvi faktor", koji ga je optužio za pokušaj iznude pet mililjuna kuna, zapravo posudio 300 tisuća kuna i da je sve velika laž iza "koje stoji netko jako moćan".

Kao jedini svjedok danas je govorio Damir Seidl. Rekao je da je prošle godine radio za "Prvi faktor" te posvjedočio da je bio nazočan kad je Cvijanović od Pandžića dobio 300 tisuća kuna "kao mito" da bi kod svojih nadređenih u "Prvom faktoru" isposlovao pet milijuna kuna zajma za Pandžićevu tvrtku "Santivu".

Tužitelj Ivan Šabić primijetio da taj iskaz nije istinit jer Seidl, po iskazima drugih svjedoka, nije bio zaposlen u "Prvom faktoru".

Odvjetnik prvookrivljenog Pandžića Alan Jakobović izvijestio je suca Sašu Rešetara da se njegov telefon prisluškuje te da ga prati policija. Tako se, kako je rekao, i na nj vrši pritisak, zbog čega ne može normalno obavljati dužnost branitelja.

Suđenje se nastavlja 9. veljače.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara