U Osijeku završena dopuna istrage u slučaju "selotejp"

DOPUNA istrage protiv Branimira Glavaša i još šest osumnjičenika u slučaju "selotejp", završena je danas na osječkom Županijskom sudu, a nakon toga Državno bi odvjetništvo u narednih dva tjedna trebalo donijeti odluku o podizanju optužnice ili eventualnoj dopuni istrage.

Mario Kovač, istražni sudac, u proteklih je 15-ak dana ispitao 17 od predloženog 21 svjedoka tužiteljstva i još tri svjedoka obrane, a uz njih, pred suca je izašao i zapovjednik Samostalne uskočke satnije, ujedno i jedan od šest osumnjičenih koji je od početka istrage u pritvoru.

Kako je danas izjavio glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku, Miroslav Rožac, sudac je dodatno ispitao Ivicu Krnjaka, s obzirom da se isti branio šutnjom te je putem svojeg branitelja zatražio da aktivno iznese obranu, što je danas i učinjeno.

Podsjećamo, Glavašev odvjetnik Dražen Matijević jučer je podnio žalbu na odluku osječkog Općinskog suda, a u kojoj se kao okrivljenici, uz Vladmira Fabera, navode i Dinko Pirić, Vjekoslav Tapšanji i svi djelatnici PU osječko-baranjske.

Općinski je sud u Osijeku, naime, 26. ožujka donio odluku kojom odbacuje prijedlog odvjetničkog tima Branimira Glavaša da se podigne optužnica protiv načelnika PU osječko-baranjske Vladimira Fabera i naredio obustavljanje kaznenog postupka. U obrazloženju odluke suda stoji kako je evidentno da Branimir Glavaš nema svojstvo oštećenika, niti je kaznena prijava podnesena u njegovo ime, već ju je podnio osobno odvjetnik Dražen Matijević, iz čega proizlazi da Glavaš nije ovlašten za podizanje kaznene prijave.
 
U obrazloženju žalbe Glavaševa odvjetnika Držena Matijevića stoji kako je Glavašev odvjetnik Dražen Matijević imao pravo, dužnost i ovlast podnijeti kaznenu prijavu u Glavaševo ime, dok je Glavaš bio u teškom zdravstvenom stanju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara