U ovim zemljama na svijetu nema koronavirusa

U ovim zemljama na svijetu nema koronavirusa
Foto: 123rf

DO 12. SIJEČNJA, prije nešto manje od tri mjeseca, zaraza koronavirusom širila se samo po Kini. A onda je 13. siječnja virus postao globalni problem. Prvo je zabilježen slučaj na Tajlandu, a zatim su uslijedili Japan, Južna Koreja i Sjedinjene Države.

Ubrzo je se pošast covida-19 proširila po Europi i zahvatila dijelove Afrike te je došlo do pandemije. U svijetu je danas zabilježeno više od milijun slučajeva covida-19, a umrlo je skoro 60.000 ljudi, piše BBC.

Mnogi su se zapitali ima li na našem planetu, kako se broj slučajeva zaraze drastično povećava, još uvijek mjesta bez koronavirusa? Odgovor je – da.

18 članica Ujedinjenih naroda

Među 193 članica Ujedinjenih naroda, do 2. travnja 18 zemalja nije prijavilo slučaj covida-19: Komori, Kiribati, Lesoto, Maršalovi Otoci, Mikronezija, Nauru, Sjeverna Koreja, Palau, Samoa, Sveti Toma i Princip, Salomonovi Otoci; Južni Sudan; Tadžikistan; Tonga; Turkmenistan; Tuvalu; Vanuatu i Jemen.

Neki stručnjaci smatraju da je u pojedinim navedenim državama bilo slučaja zaraze novim sojem koronavirusa, ali da nisu prijavljeni. Primjerice, Sjeverna Koreja službeno nema ni jedan slučaj, kao i ratom razoren Jemen.

No, velika je vjerojatnost da virus ipak nije uspio doći do manjih udaljenih otoka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara