U padu turističkog zrakoplova u peruansku pustinju poginulo sedam osoba

U padu turističkog zrakoplova  u peruansku pustinju poginulo sedam osoba

Tekst: I.Kri.
Foto: AFP

SEDAM ljudi je poginulo u padu malog zrakoplova koji je prevozio turiste iznad poznatih Nazca linija u peruanskoj pustinji.

Peruanski dužnosnici su izjavili da je poginulo troje Čileanaca i četiri Peruanaca, a među njima je bilo i dijete. Nesreća se dogodila u četvrtak u 11.30 sati po lokalnom vremenu blizu drevnih geoglifa koji su jedan od najpoznatijih turističkih atrakcija u Peruu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnjih godina se srušilo nekoliko zrakoplova

To je samo posljednja od serije incidenata koji su pogodili peruanski turizam. Proteklih godina se srušilo nekoliko zrakoplova kod Nazca linija, a u posljednjoj nesreći 2008. godine poginulo je pet francuskih turista. Peruanski turizam je u siječnju bio uzdrman i poplavama koje su pogodile područje oko drevnog grada Inka Machu Picchu pa je nekoliko tisuća turista ostalo zarobljeno u gradu, a prekinute su i linije koje vode visoko u Ande.

Nazca linije su divovski crteži na tlu pustinjskog platoa, a nastali su između 800 godina prije Krista i 200 godina prije Krista. Mjesto je stavljeno na UN-ovu listu svjetske baštine, a ogromni crteži paukova, majmuna, riba i ljama najbolje se mogu vidjeti iz zrakoplova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara