U petak sastanak ministara EU-a o posljedicama tsunamija

LUKSEMBURŠKO predsjedništvo EU-a sazvalo je za petak izvanredni sastanak ministara vanjskih poslova koji će biti posvećen posljedicama potresa u Aziji i pripremama za donatorsku konferenciju koja se treba održati 11. siječnja u Ženevi.

Uz ministre vanjskih poslova EU-a na sastanku će sudjelovati i ministri za razvoj i zdravstvo.

Luksemburški ministar za suradnju i humanitarna pitanja Jean-Louis Schiltz i povjerenik Europske komisije za razvoj i humanitarnu pomoć Louis Michel podnijet će izviješće Vijeću ministara o svom posjetu jugoistočnoj Aziji 26. prosinca.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na temelju izvješća Europske komisije i podataka UN-a, ministri će sastaviti bilancu hitne humanitarne pomoći koju su dosad dali EU i zemlje članice te razmotriti plan djelovanja u srednjoročnom i dugoročnom razdoblju u suradnji s međunarodnim organizacijama, kaže se u priopćenju luksemburškog predsjedništva EU-a.

Dosada je EU i njezinih 25 članica obećalo 436 milijuna eura pomoći žrtvama tsunamija u jugoistočnoj Aziji, od čega je 267 milijuna već angažirano za konkretne projekte, prema podacima Europske komisije.

Europska komisija pozvala je u utorak da se diljem Europe u srijedu u podne trominutnom šutnjom i spuštanjem zastava na pola koplja oda počast žrtvama u Aziji.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara