U plišanim medvjedićima njujorška policija pronašla heroin vrijedan 33 milijuna dolara

Tekst: J.D.
Foto: NY Daily News

NJUJORŠKA policija preko vikenda je objavila vijest o vrlo zanimljivoj akciji, u kojoj je zaplijenila 16 kila heroina razbivši lanac dilera koji su heroin prenosili u plišanim medvjedićima.

Kriminalci su se maštovito dosjetili zanimljive upotrebe "Build-A-Bear" igračaka. Radi se o američkom brendu uradi-sam igračaka, koji se kupuju i onda sastavljaju vlastoručno, ili se u radionicama izrađuju, tako da svako dijete može samostalno odlučiti kakvu će si igračku napraviti.

Medvjedići kao "mazge"

Teško da su kreatori ideje smislili da će slatki plišani mališani jednog dana biti korišteni kao "mazge" za prijenos droge, ali droga ne pita za sredstva.

"Agenti su našli heroin i vrećice za njegove pakiranje, zajedno s 'Build-A-Bear' igračkama po cijelom stanu", rekao je policijski glasnogovornik.

Dileri bi medvjedićima rasporili leđa i napunili ih heroinom, nakon čega bi ih ponovno zatvorili i u njima prenosili heroin.

33 milijuna dolara

Zaplijenjeno je oko 16 kilograma heroina, koji ima tržišnu vrijednost od 33 milijuna dolara. Sav heroin je proizveden u SAD-u, a agencije za borbu protiv droge kažu kako se radi o zabrinjavajućem trendu sve učestalije proizvodnje domaćeg heroina.

Uhićeno je 12 ljudi, operacija je trajala više mjeseci, a uz heroin i medvjediće pronađeno je oko 150,000 dolara gotovine, alati za proizvodnju i pakiranje droge, oružje i inkriminirajući dokumenti.

Vođa grupe je izvjesni as Yeffery Alba of, a svi sudionici dilerskog lanca u dobi su između 26 i 29 godina. Nitko od susjeda nije ni slutio da se u stanu pored odvija operacija punjenja medvjedića heroinom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara