U pljački u Skopju jedan bankovni zaštitar ubijen, dvojica ozlijeđena

JUTROS je u Skopju, dok su zaštitari novac vozili prema trezoru, opljačkan kombi Komercijalne banke. Pritom je jedan zaštitar ubijen, a dvojica su ozlijeđena, javlja Beta.

Maskirani su pljačkaši, prema riječima glasnogovornika makedonskog MUP-a Ive Kotevskog, oko 7.30 sati, ispred hotela Kontinental, na putu prema centru grada, presreli kombi i iz automatskog oružja otvorili vatru na zaštitare, inače zaposlenike Komercijalne banke.

U napadu je poginuo 33-godišnji Marjan Babić iz Skopja, a ozlijeđeni su Velko S. i vozač kombija Aleksandar M. Obojica imaju prostrijeljene udove, no nalaze se van životne opasnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima direktora skopske Gradske bolnice Viktora Kamilovskog, ozlijeđeni zaštitari su se sami dovezli u bolnicu kombijem na koji je izvršen napad, a Babić je u tom trenutku već bio mrtav zbog teških ozljeda glave.

Pljačkaši su sa sobom odnijeli gotovo 200 tisuća eura - 11,4 milijuna dinara (oko 185 tisuća eura), 11 tisuća eura i 1.500 dolara. Broj napadača i njihov identitet za sada nisu poznati. Policija intenzivno traga za počiniteljima.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara