U Poljskoj policija zaplijenila rekordnih 250.000 lažnih eura

Tekst: I.Ka.
Foto: Ilustracija

POLJSKA policija zaplijenila je rekordnih 250.000 lažnih novčanica eura. Policija je u istrazi otkrila tiskaru u kojoj je tiskan vrlo kvalitetan lažni novac. Troje osumnjičenika privedeno je na ispitivanje, a radi se o poljskim državljanima, kojima prijeti i do 25 godina zatvora. "Ovo je rekordna količina lažnih novčanica koje smo zaplijenili u Poljskoj", kazao je Robert Chorosz, glasnogovornik policije, prenosi AFP.

Krivotvorene novčanice tiskane su u tiskari Zielona Gora na zapadu Poljske. Poljska policija izvijestila je da su u petak uhitili 13 osumnjičenih za širenje krivotvorenih novčanica diljem EU-a.

Krim-policija istragu je započela 2007. godine u suradnji s Europolom. U travnju i rujnu prošle godine ukupno 81 osoba privedena je zbog povezanosti s ovim slučajem. Do sada je 35 osoba optuženo zbog krivotvorenja novčanica i njihova raspačavanja, dok se za 12 osoba traga pod europskim tjeralicama.

Policija je također izjavila da vjeruje kako je šef kriminalne organizacije 30-godišnji Radoslaw B. iz jugoistočne Poljske s mjestom boravka u Italiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara