U Poljskoj rekordan broj novozaraženih, španjolske regije na njemačkoj crvenoj listi

U Poljskoj rekordan broj novozaraženih, španjolske regije na njemačkoj crvenoj listi
Foto: EPA

POLJSKA je danas, drugi dan zaredom, prijavila najveći broj novih dnevnih slučajeva koronavirusa otkad je započela globalna pandemija, pokazuju podaci ministarstva zdravstva, a Njemačka je stavila tri španjolske regije na listu rizičnih mjesta za putovanje.

Poljsko ministarstvo prijavilo je sedam novih smrtnih slučajeva, ukupno 1716. Od izbijanja epidemije u ožujku zaraženih je 45.688.

Od novih 657 slučajeva 227 ih je u Šleskoj, koja se bori s izbijanjem zaraze među rudarima. 

"Ne možemo isključiti da ćemo, ako se situacija pogorša, morati ograničiti širenje virusa... Pokušavamo smisliti rješenja koja neće ograničavati poslovne aktivnosti kao ranije", rekao je u četvrtak premijer Mateusz Morawiecki na konferenciji za medije. 

Njemačka stavila tri španjolske regije na crvenu listu

Njemački institut za zarazne bolesti Robert Koch (RKI) u petak je stavio tri španjolske regije, uključujući Kataloniju s glavnim gradom Barcelonom, na listu visokorizičnih područja.

Tri regije su Katalonija, Aragon i Navarre u sjevernoj Španjolskoj.

Ljetna turistička sezona izazvala je bojazan da bi turisti koji se vraćaju s destinacija na kojima se bilježi veći broj oboljelih, poput Španjolske, mogli posijati klice drugog vala zaraze.

Njemačka je u ponedjeljak najavila da će testiranje na koronavirus biti obavezno na aerodromima za sve turiste koji se vraćaju iz visokorizičnih područja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara