U PONEDJELJAK SASTANAK PREDSJEDNIKA PARLAMENATA JADRANSKO-JONSKE INICIJATIVE

U Portorožu će se u ponedjeljak održati sastanak predsjednika parlamenata država Jadranskojonske inicijative (JJI) na kojemu će se raspravljati o ulozi parlamenata u stabilizaciji i razvitku zapadnog Balkana, te izazovima koje za nacionalna zakonodavstva predstavlja problem nezakonitih migracija.

Riječ je o četvrtom sastanku država članica na toj razini, a uz predsjednika slovenskog parlamenta Boruta Pahora kao domaćina sastanka, najavljeni su predsjednik zastupničkog doma talijanskog parlamenta Pier Ferdinando Casini, predsjednik Sabora Vladimir Šeks, predsjedavajući predstavničkog doma parlamenta BiH Martin Raguž i predsjedavajući doma naroda Mustafa Pamuk.

Na sastanku će sudjelovati i potpredsjednici parlamenata SCG-a i Grčke, predstavnik parlamentarne skupštine Vijeća Europe i predstavnik stalnog odbora konferencije Baltičkog mora.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jadransko-jonska inicijativa osnovana je prije 4 godine u Anconi (Italija), a bavi se temama unutarnjih poslova, ekologije, razvitka, turizma, pomorstva i drugim pitanjima od zajedničkog interesa zemalja koje u njoj sudjeluju. Slovenija krajem mjeseca završava jednogodišnje predsjedavanje inicijativom, kada će predsjedavanje preuzeti Srbija i Crna Gora.

(Hina) xfl ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara