U povodu Bobetkove smrti brzojave sućuti poslali državni i stranački dužnosnici

U POVODU smrti umirovljenoga stožernog generala Janka Bobetka sućut obitelji Bobetko poslali su brojni državni dužnosnici te javni i politički djelatnici.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Zdravko Tomac naglasio je da je Bobetko obilježio noviju hrvatsku povijest kao legendarni hrvatski general koji se u dva navrata borio protiv fašizma - u Drugom svjetskom ratu i u velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku.

Bez obzira na to što mu se događalo potkraj života, Bobetko će biti ubrojen u velikane hrvatskog naroda, ističe Tomac u brzojavu.

Predsjednik HSLS-a Dražen Budiša izjavio je da je duboko potresen viješću o smrti generala Bobetka koji je imao goleme zasluge u stvaranju i obrani Hrvatske. "Tužna je činjenica da je taj čovjek umro s optužnicom za ratne zločine", rekao je Budiša.

Demokratski centar (DC) ističe da je s velikom tugom primljena vijest o smrti Janka Bobetka, jednog od najvećih generala u hrvatskoj povijesti i borca za stvaranje hrvatske države.

"Hrvatska se nikad neće moći odužiti za sve ono što je gospodin Bobetko kao političar i vojni strateg učinio za oslobađanje i izgradnju naše države", navodi DC.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Središnji stožer hrvatskih branitelja ističe da je smrt velikog čovjeka, vojskovođe, političara i domoljuba Janka Bobetka nenadoknadiv gubitak za njegovu obitelj i sav hrvatski narod. Stožer navodi da su lažne optužbe i pritisci zasigurno ubrzale generalovu smrt, što obvezuje Stožer hrvatskih branitelja da nastavi borbu protiv kriminalizacije Domovinskog rata i izjednačivanja žrtve s agresorom.

HKDU u brzojavu sućuti Bobetkovoj obitelji zahvaljuje Janku Bobetku na svemu što je učinio za Hrvatsku, koju je volio više od sebe.

Hrvatski demokršćani navode da je Bobetko svojim životom svjedočio istinsko domoljublje te da ga u zauzimanju za hrvatske državne interese nisu mogli pokolebati nikakvi pritisci.

Brzojav sućuti obitelji Bobetko uputili su i čelnici Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), navodeći kako je Bobetkova smrt velik i nenadoknadiv gubitak za hrvatski narod i državu.

"Jako nas je iznenadila i potresla vijest o smrti gospodina Janka Bobetka, generala u mirovini Hrvatske vojske", navode u brzojavu predsjednik i glavni tajnik HOO-a Zlatko Mateša i Ivica Miočić Stošić.

Predsjednik vukovarskoga Gradskog vijeća Pilip Karaula i vukovarski gradonačelnik Vladimir Štengl navode u brzojavu sućuti kako su znali da je Bobetko bdio nad Vukovarom u najtežim danima te da su Vukovarci s njime jednako tako bili u njegovim najtežim trenutcima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara