U požaru poginula supruga Josipa Manolića

MARIJA EKER MANOLIĆ (82), supruga političara Josipa Manolića, poginula je jučer u požaru u Nazorovoj 57 u Zagrebu, oko 12 sati. Požar je izbio u jednoj sobi kada je teško pokretna žena bila sama u stanu, koji se nalazi u zgradi sa više stanara.

Policija je o požaru obaviještena u 12.26 sati, a nešto kasnije i vatrogasci. Vatrogasna ekipa, koja je s tri vozila gasila požar, vatru je obuzdala oko 13,30 sati.

 

Zagrebačka policija danas je izvijestila da je požar uzrokovao žar cigarete koji je zapalio posteljinu na krevetu i odjeću pokojnice, nakon čega se proširio na cijelu sobu.


Marija Manolić bila je bolesna i nepokretna osoba, a policijskim očevidom je utvrđeno da je ležeći u krevetu pušila cigarete.

Za nju se svakodnevno brinula medicinska sestra koja je bila u drugoj prostoriji. Došavši u njezinu sobu, primijetila je dim i pozvala unuka pokojnice. No, krevet je već bio u plamenu, a od zadobivenih opekotina Marija Manolić je ubrzo preminula, te je njezino tijelo prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Policija je izvijestila da je pokojnica bila strastveni pušač, te da je i prošle godine cigaretom zapalila posteljinu, ali je vatra ubrzo ugašena bez posljedica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara