U požaru poginula supruga Josipa Manolića

MARIJA EKER MANOLIĆ (82), supruga političara Josipa Manolića, poginula je jučer u požaru u Nazorovoj 57 u Zagrebu, oko 12 sati. Požar je izbio u jednoj sobi kada je teško pokretna žena bila sama u stanu, koji se nalazi u zgradi sa više stanara.

Policija je o požaru obaviještena u 12.26 sati, a nešto kasnije i vatrogasci. Vatrogasna ekipa, koja je s tri vozila gasila požar, vatru je obuzdala oko 13,30 sati.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačka policija danas je izvijestila da je požar uzrokovao žar cigarete koji je zapalio posteljinu na krevetu i odjeću pokojnice, nakon čega se proširio na cijelu sobu.


Marija Manolić bila je bolesna i nepokretna osoba, a policijskim očevidom je utvrđeno da je ležeći u krevetu pušila cigarete.

Za nju se svakodnevno brinula medicinska sestra koja je bila u drugoj prostoriji. Došavši u njezinu sobu, primijetila je dim i pozvala unuka pokojnice. No, krevet je već bio u plamenu, a od zadobivenih opekotina Marija Manolić je ubrzo preminula, te je njezino tijelo prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Policija je izvijestila da je pokojnica bila strastveni pušač, te da je i prošle godine cigaretom zapalila posteljinu, ali je vatra ubrzo ugašena bez posljedica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara