U požaru u New Yorku poginulo šestero ljudi, od toga četvero djece

U požaru u New Yorku poginulo šestero ljudi, od toga četvero djece
Screenshot: YouTube

ŠEST osoba, među kojima četvero djece, izgubilo je život u požaru u stanu u zgradi sa socijalnim stanovima u Harlemu, a uzrok je najvjerojatnije nesretan slučaj, priopćili su njujorški vatrogasci.

Vatrogasci su u 1:40 (7:40 po srednjoeuropskom vremenu) primili dojavu o požaru u tom stambenom kompleksu iz 1910. koji se sastoji od 40 zgrada, na sjeveru Harlema.

Četvero djece je poginulo

Kada su vatrogasci stigli, stan na petom katu je već bio u plamenu i "počeli su gasiti požar uz velike napore", rekao je zapovjednik vatrogasaca Daniel Nigro na tiskovnoj konferenciji održanoj na mjestu nesreće u srijedu ujutro.

"Kada su ušli u sobe, u dnu stana pronašli su šest trupala, četvero djece i dvoje odraslih (...) Naša je zadaća spašavati živote, ali ovaj put nismo u tome uspjeli", dodao je.

Vatrogasci, kojih je stotinjak gasilo požar više od sat i pol, nisu objavili imena ni dob žrtava.

Neki mediji pišu da su djeca bila u dobi od tri do 11 godina.

Uzrok požara još nije utvrđen, ali je najvjerojatnije riječ o nesretnom slučaju, rekao je glasnogovornik vatrogasne službe.

U New Yorku se u prosincu 2017. dogodio najgori požar od 1990. kada je dijete igrajući se na plinskom štednjaku prouzročilo požar u zgradi u Bronxu, pri čemu je poginulo 13 ljudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara