U PRAGU ODRŽANE POLITIČKE KONZULTACIJE IZMEĐU RH I ČEŠKE

Političke konzultacije između Republike Hrvatske i Češke Republike održane su u ponedjeljak u Pragu, priopćilo je u utorak ministarstvo vanjskih poslova RH.

Hrvatsko izaslanstvo na konzultacijama predvodio je državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova Hido Biščević, a češki domaćin bio je zamjenik ministra vanjskih poslova za bilateralna pitanja Petr Kolar, stoji u priopćenju.

Kako se dalje navodi, tijekom razgovora razmatrana su pitanja vezana uz ostvarivanje statusa kandidata za članstvo u Europskoj uniji u pogledu čega je Češka izrazila jasnu i nedvosmislenu potporu Republici Hrvatskoj. Posebna pozornost posvećena je razmjeni mišljenja o situaciji u jugoistočnoj Europi te promišljanju daljnjih aktivnosti Europske unije i međunarodne zajednice u cilju nalaženja najboljih mogućih rješenja za ostvarivanje pune demokratske stabilnosti tog dijela Europe.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilateralni odnosi između Hrvatske i Češke ocijenjeni su visokom ocjenom te su dogovoreni konkretni koraci za jačanje suradnje dviju država, zaključuje se u priopćenju.

(Hina) pp/xkga ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara